Meepraten over weren autoverkeer De Onlanden

In het natuurgebied De Onlanden is het druk geworden. Logisch: ’t is daar prachtig! Maar ook met verkeer. Zo druk dat, vooral zondags, de fietser (en wandelaar) in de verdrukking komen.

Gelukkig gaat de gemeente Noordenveld het autoverkeer in De Onlanden weren. In hoeverre? Daar is over mee te praten! Er zijn drie varianten bedacht, met voor de afsluiting zelf verschillende uitvoeringsopties, die te zien zijn in dit pdf-bestand.

Inloopavond op maandag 28 mei 2018, 19.00-20.30 uur, café Boonstra, Peize: hier kun je op de varianten en de uitvoeringsopties reageren. Meer informatie hier. Ook is het mogelijk om je voorkeur via deze enquête op te geven. LET OP: dit kan tot 2 juni 2018.

Fietsersbond Kop van Drenthe heeft een voorkeur voor variant 3, die de minste overlast voor fietsers (en voetgangers) geeft en ook goed bij een natuurgebied past. De uitkijktoren blijft prima bereikbaar per auto. We zien bovendien graag dat de autosnelheid op de Noorddijk wordt verlaagd op fietsvriendelijke wijze. En misschien is een parkeermogelijkheid aan de hoek Drentsedijk-De Horst mooi en is het een idee dat De Onlanderij fietsen verhuurt.

Categorieën