Hoe worden omleidingen leuk?

Na jaren van alleen maar praten en schrijven over de aanpak van de Ring Zuid, gaan nu de werkzaamheden van start. Dat begint in zomer 2016 met het verleggen van leidingen. Diverse omleidingen, ook voor de fietsers, zullen het gevolg zijn en dat zal jaren duren.

Zuidelijke Ringweg

Groningen Bereikbaar, de organisatie die in het leven is geroepen om te zorgen dat Groningen Bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden, heeft de Fietsersbond nu om advies gevraagd: Hoe maken we (om)fietsroutes veilig, aantrekkelijk en leuk voor fietsers?

Let de komende periode op de omleidingen voor fietsers. Geen betere terugkoppeling dan door kritische Fietsersbondleden. Hoe ervaart de fietser het? Aan welke maatregelen moet Groningen Bereikbaar denken? Hoe zou je het willen hebben? Geef ideeën alvast door op [email protected]. En kom na de zomer, op 28 september, naar de thema-avond. Daar komt Groningen Bereikbaar vertellen over de eerste ervaringen en plannen voor verdere omleidingen. Dan gaan we samen bedenken hoe het vervolg zo aangenaam mogelijk wordt voor de fietser.

De gemeenteraad wil – heel terecht – meer aandacht voor de fiets. Groningen Bereikbaar komt, samen met gemeente en provincie, in actie om frustraties bij (om)fietsroutes zoveel mogelijk te beperken. Zij kijken naar de (om)fietsroutes, borden en naar de informatievoorziening aan fietsers. Vanaf 2017 gaat de zuidelijke ringweg op de schop, maar dat begint al in 2016 met het verleggen van leidingen. “Hoewel we er alles aan zullen doen om overlast zoveel mogelijk te beperken, betekent dit hinder, niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers. Wij vinden het belangrijk dat fietsers zowel voor als tijdens werkzaamheden goed worden geïnformeerd en dat zij indien nodig een veilige alternatieve route kunnen kiezen. We willen extra aandacht voor de beleving van de fietsers. Die willen ook weten waar ze aan toe zijn. De Fietsersbond is daarbij een waardevolle gesprekspartner.”, aldus Wilko Huyink, directeur van Groningen Bereikbaar.

 

Categorieën