3 juli: jaarlijkse fietstocht in Noordenveld

Jaarlijkse fietstocht Fietsersbond Groningen
Fietsen in Noordenveld, de fietsgemeente van Nederland

Wanneer: zondag 3 juli 2016 van 13.30 tot ongeveer 16.30 uur

Start: om 13.30 uur aan rand Stadspark bij kruising Concourslaan-Paterswoldseweg (tegenover Parkweg)

Waar naartoe: gemeente Noordenveld en Tynaarlo

Afstand: 35 km

Gemiddelde snelheid: 15 km/uur, iedereen kan mee!

Pauze: op een terrasje met mooi weer en anders ergens binnen

Opgeven: leden en niet-leden kunnen mee, aanmelden bij [email protected]. Geef je naam, e-mailadres en telefoonnummer door en met hoeveel je komt

Bij slecht weer: dan gaat het niet door. Uiterlijk één dag van tevoren sturen we dan een mail aan de aanmelders en melden het ook op onze website www.fietsersbond.nl/groningen

 
 

Dagblad van het Noorden, 13 mei 2016:

Noordenveld moet dé fietsgemeente van Nederland worden. Voor inwoners, toeristen en sporters. Met evenementen als De Slag om Norg, die in 26 landen op tv is.

De ambitie spat van de nota Noordenveld Op Fietse af. Elke kind in Noordenveld een fiets, meer leerlingen op fiets naar school en meer forenzen op de elektrische fiets naar het werk. Er komen nieuwe fietspaden in de gemeente en oude routes worden verbeterd. De fiets staat op nummer 1.

Wethouder Reint-Jan Auwema, zelf fanatiek fietsrecreant, schrijft in zijn voorwoord dat fietsen de gezondheid van inwoners van Noordenveld bevordert en meer toeristische fietsers de plaatselijke economie stimuleren.

Grote sportieve evenementen in Noordenveld moeten gestimuleerd en uitgebreid worden. Zo zou de Slag om Norg in de toekomst op de Grote Markt in Groningen moeten starten en in 24 landen op tv of internet worden uitgezonden.

Categorieën