Kop van Drenthe actueel

kopvandrenthe_staand

Noordenveld

Kort geleden is er met de nieuwe wethouder een tweede overleg geweest, dat goed verliep. Qua rol voor de fiets lijkt ook deze wethouder ervan doordrongen dat daar prioriteit aan gegeven moet worden voor leefbaarheid, gezondheid en milieu. Er is een lijst met aandachtspunten met streefdata om tot oplossingen te komen. Op 2 juni gaan we weer eens met de fietsambtenaar en de wethouder een fietstocht maken door de omgeving om samen knelpunten te aanschouwen.

Tynaarlo

kan heel goed actieve leden gebruiken, en er zijn genoeg interessante zaken, zoals:

  • Meepraten over de doorfietsroute Assen-Groningen: het deel Onlandweg-Sluisweg, inclusief een tunnel bij Vriezerbrug en het stuk Sluit De Punt-Witte Molen. De gesprekken zijn met de provinciaal vertegenwoordiger van Fietsersbond Drenthe erbij.
  • Meepraten over de doorfietsroute Haren-Zuidlaren, ook samen met de provinciaal vertegenwoordiger. Er zijn een aantal varianten; ook speelt het mogelijk doortrekken naar Annen en Gieten.
  • Gemeente Tynaarlo heeft een lijst gemaakt met potentiële fietsprojecten en de afdeling heeft zelf ook een lijst. Voorbeeld: de Norgerweg (Yde-Donderen) die als erg gevaarlijk ervaren wordt.
  • De omgevingsvisie van de gemeente bekijken/beoordelen.

Dit is pas een greep.

Wil je actief lid worden of er meer over weten, meld je dan aan via [email protected]!

Categorieën