En zó wordt die 20 miljoen voor de fiets besteed

Zoals in de vorige Versnelling is aangekondigd, werd dinsdag 2 november definitief besloten aan welke fietsprojecten in de provincie Groningen de pot-met-geld – 20 mln euro – zal worden besteed. Bij de keuze daarvan zijn ook de opmerkingen uit onze potmetgeld-enquête meegenomen.

Eerder dit jaar waren alvast een aantal ‘koploperprojecten’ benoemd.

Nu werden dan de overige projecten bekend gemaakt.

Meer weten? Erover napraten? Kom naar het Fietscafé op 22 november.

Op de persconferentie in het provinciehuis was de Fietsersbond uitgenodigd om te vertellen over onze potmetgeld-enquête. De portefeuillehouders van gemeente Groningen en Het Hogeland, twee gemeenten die goed zijn toebedeeld uit die pot, waren daar ook. Zij benadrukten nog eens hoe groot het belang van die investeringen voor de fiets was en hoe blij ze ermee waren.

In totaal gaat de 20 miljoen naar 16 projecten. Dat klinkt weinig, als je weet dat er eerst een lijst was van bijna 200 potentiële projecten. Maar als je de bedragen leest die nodig zijn voor die projecten, dan is het duidelijk dat dat afwegen heel belangrijk was.

Projecten die nu niet ‘in de prijzen’ vielen, komen mogelijk in het volgende uitvoeringsprogramma wel aan bod. We hopen natuurlijk dat er na dit uitvoeringsprogramma (dat geldt t/m 2023) weer een mooi budget voor de volgende periode wordt gereserveerd.

potmetgeldkaart

Categorieën