Werkconferentie omgevingsvisie gemeente Tynaarlo

Op 26 november 2019 was de Fietsersbond Kop van Drenthe aanwezig op een werkconferentie over de omgevingsvisie van de gemeente Tynaarlo. Helaas stonden er veel auto’s op de oprit van de oude melkfabriek in Bunne. Maar binnen werd een warm pleidooi gehouden voor een duurzame, gezonde, leefbare omgeving. En daar mag de fiets natuurlijk niet in ontbreken.

bunne-autos

Na enkele inleidingen over het belang van de omgevingsvisie hebben we als Fietsersbond meegepraat in de workshop mobiliteit. Hier werd vooral het belang van goede fietsvoorzieningen en Openbaar Vervoer besproken. Aandacht voor vergevingsgezinde fietspaden, fietspaden voor iedereen (snelle en langzame fietsers, forenzen en recreanten, kinderen en ouderen enz..) en goede fietsparkeervoorzieningen. Hier was de link met het OV snel gelegd, verplaatsingen naar de hoofdas van het OV kan met de fiets, maar deze moet je dan wel veilig en goed kunnen stallen bij de bushalte.

Ook meepraten?

Alle inwoners van de gemeente Tynaarlo kunnen meepraten over de toekomst van hun woon- en leefomgeving. Dit kan via de knop ‘Praat mee’ op de website www.typischtynaarlo.nl of tijdens een aantal bijeenkomsten die in februari, maart en april worden georganiseerd voor de inwoners van de verschillende kernen. Hopelijk komt hier het belang van de fiets in de omgevingsvisie ook ter sprake.

bunne-cartoon2
Tijdens de bijeenkomst maakte Herman Roozen cartoons

Categorieën