Rotonde met fietsers in de voorrang geopend

Rotonde-Kastelenlaan-1-Medium

Op 12 mei 2017 is de nieuwe rotonde aan de Kastelenlaan in Roden geopend door wethouder Reint-Jan Auwema.

Voor fietsers is het een heel speciale rotonde omdat het de eerste is in de gemeente Noordenveld waarbij fietsers voorrang krijgen. De overige rotondes komen hierna aan de beurt. De wethouder memoreerde in zijn openingspraatje dat Noordenveld hierbij de landelijke aanbevelingen volgt. De andere gemeenten in Drenthe doen dat niet, maar hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.

Rotonde-Kastelenlaan-2-Medium
Wethouder in de fout

Met een vrachtwagen van aannemer Roelofs opende wethouder Auwema officieel de rotonde. Helaas vergat hij hierbij voorrang te verlenen aan een fietser, in wie wij zijn collegawethouder Alex Wekema herkennen. Volgens eigen zeggen was het echter geen kwestie van vergeten, maar een poging om eindelijk van zijn collega verlost te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *