Van de voorzitter, Wim Borghols

Een kleine maand mag ik inmiddels voorzitter zijn van de afdeling Groningen, waaronder Kop van Drenthe, van de Fietsersbond. Naast het (o zo belangrijke) ‘standaardwerk’ van betrokken zijn bij en invloed uitoefenen op ontwikkelingen die de fietser raken (waarover in de rest van de versnelling meer) en waar gelukkig veel leden een bijdrage aan leveren ben ik in deze maand aanwezig geweest bij een expertmeeting over verkeersveiligheid met de gemeenteraad van Groningen en heb ik (samen met secretaris Màrria van Winkel) een kennismakingsgesprek met wethouder Paul de Rook van Groningen gehad.

Uit de expertmeeting bleek dat er nog veel moet gebeuren om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Onder fietsers nemen met name ongevallen met ouderen en enkelvoudige ongevallen toe. Er zal daarom meer ‘vergevingsgezinde’ fietsinfrastructuur moeten komen, zodat het maken van een foutje niet erg is en de mens de maat aangeeft. Dit is (gelukkig) een heel andere koers dan die in Drenthe waar te nemen is, waar de meest veilige fietser een stilstaande fietser lijkt te zijn. Met Paul de Rook hebben we besproken hoe we nog beter de belangen van de fietser kunnen vertegenwoordigen in de vele projecten die momenteel in Stad spelen. Daarnaast hebben we gebrainstormd over de situatie rond het fietsparkeren in de stad. Het zal van ons samen veel creativiteit en doorzettingsvermogen vragen op hier oplossingen voor te vinden.

Zoals ook al besproken op de jaarvergadering blijft fietsparkeren dus het belangrijkste thema voor de stad het komende jaar.

jaarthema

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *