Update fietsroutes in Selwerd en Paddepoel

Met de gemeente hebben we voorlopige voorstellen besproken voor het herontwerp van de kruising Eikenlaan-Wilgenpad (het fietspad door park Selwerd) met de fietser in de voorrang op het Wilgenpad. Gezien de vele, deels monumentale, bomen die hier staan is het lastig hier een goed ontwerp voor te maken. Complicerende factor is ook dat, indien mocht blijken dat ‘fietsers in de voorrang’ in de praktijk toch niet werkt, de situatie omgedraaid zou moeten kunnen worden, maar ook dan veilig moet zijn. Binnenkort wordt het ontwerp besproken in de gemeenteraad.

Tevens zijn facetten besproken van de route langs de Plataanlaan, de noordelijke ringweg.

Voor de route langs het spoor is het ontwerptraject opnieuw vanaf nul gestart. We namen deel aan een van de vier werkateliers die hierover georganiseerd werden. Vooraf is een groot deel van de mogelijke routes verkend. Dit heeft het beeld bevestigd dat een slimme fietsroute in deze omgeving een krachtig middel is om vanaf de buitenkant van de stad snel naar binnen te rijden. Uit het werkatelier is wel gebleken dat er nog vele haken en ogen zitten aan vrijwel alle mogelijke trajecten en dat er in de buurt veel ‘not in my backyard’-gevoelens spelen. Wordt vervolgd.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *