FC Groningen daagt publiek uit om de fiets te pakken

FC_Groningen_banner.132256-klein

Als voetbalclub heeft FC Groningen gezondheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In samenwerking met Groningen Bereikbaar, de Energy Valley Topclub en HEALTH i PORT steunt de Trots van het Noorden daarom Love to Ride. Dit is een internationaal concept waarbij mensen elkaar stimuleren de fiets te pakken. Naar het werk, maar zeker ook naar het Noordlease Stadion. Love to Ride Nederland is een activiteit van de Fietsersbond.

Supporters, die mee doen aan de FC Groningen-competitie, maken kans op FC-prijzen waaronder een gesigneerd wedstrijdshirt seizoen 2017/2018, een VIP-arrangement voor 4 personen of een gesigneerde FC-bal. Bedrijven kunnen meedoen aan de bedrijvencompetitie, waarbij ze kans maken op een arrangement voor 25 personen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen.
Deelnemers die tussen 5 april en 16 mei de fiets pakken, kunnen de ritten registreren via de app van Love to Ride. Op die manier maken ze kans op de prijzen.

Slim onderweg voor een bereikbaar Groningen
Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar, is blij met het gezamenlijke initiatief. ‘De komende jaren wordt er in de stad gewerkt aan de wegen en het spoor. De bereikbaarheid zal hierdoor tijdelijk verslechteren. Wij stimuleren mensen na te denken over alternatieven voor de auto. Dit initiatief in samenwerking met FC Groningen draagt daar zeker aan bij’. Ook Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, ziet het belang van de actie. ‘Ook wij als club gaan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Deze fietscompetitie stimuleert onze supporters op wedstrijddagen, maar ook doordeweeks, de fiets te pakken. Elke supporter die dit doet helpt niet alleen mee de overlast zoveel mogelijk te beperken, het is bovenal ook heel gezond. En dat past uiteraard uitstekend bij onze club waar duurzaamheid en bewegen hoog in het vaandel staan.’

De actiesite is te vinden op https://www.lovetoride.net/groningen?locale=nl-NL. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rij2op5 en de Fietsersbond. Zij juichen deze competitie van FC Groningen en Groningen Bereikbaar van harte toe. Meer informatie over Love to Ride? Bel Henk Hendriks van de Fietsersbond: 030 – 291 81 44.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *