Nieuws

06-08: bezoek van ADFC Osnabrück

Geplaatst op:
09-07-2016

Onlangs kwam een verzoek binnen van Doris Wülfing, lid van een zustervereniging uit Osnabrück. Zij mailde:

23-07: Tour de Natur bezoekt Groningen

Geplaatst op:
09-07-2016

Op zaterdag 23 juli om 17 uur verwelkomen we onze Duitse idealistische vrienden van de Tour de Natur. We gaan met hen in hanteerbare groepjes een route rijden langs de aandachtspunten die de gemeente heeft benoemd bij de voorbereiding van de Fietsstadverkiezing. Dat is hun eerste programmapunt van de tocht. Zie voor meer informatie de flyer.

Filmpje eerste prijs Battling Bikes

Geplaatst op:
03-06-2016

Het filmpje dat de eerste prijs gewonnen heeft bij Battling Bikes is nu hier te zien.

Wethouder trekt fietspaal uit de grond

Geplaatst op:
01-06-2016

Op 1 juni rond het middaguur was het zo ver. Wethouder Reint-Jan Auwema van Noordenveld trok symbolisch de eerste twee fietspaaltjes uit de grond als start van een grote saneringsronde. Over een paar dagen zullen 160 van de getelde 207 fietspaaltjes in de gemeente zijn verwijderd. De paaltjes die blijven staan zullen worden heringericht, zo veel mogelijk volgens de daarvoor aanbevolen richtlijnen.

De plaatselijke en regionale pers toonde ook aardige belangstelling voor de saneringsactie:

Winnaars Battling Bikes bekend

Geplaatst op:
25-05-2016

Winnaars Battling Bikes

De Battle is geweest, er waren veel interessante inzendingen. Op 20 mei hebben de 3 beste inzendingen gewedijverd, voor de deskundigen-jury,  om de onderlinge rangorde. Aan het eind van de dag zijn de prijswinnaars bekend gemaakt. Op 1 juni zullen zij zich in de Holm presenteren. Van de 1ste prijs wordt nu een kort filmpje gemaakt.

De prijswinnaars zijn:

Word fietsdocent!!

Geplaatst op:
28-04-2016

Fietsschol Fietsersbond

De Fietsersbond is op zoek naar vrijwilligers die fietsdocent willen worden. Als fietsdocent geef je fietsvaardigheidsles aan kinderen op de basisschool en fietsles aan mensen met buitenlandse afkomst of vluchtelingen die willen leren fietsen. Voordat je aan de slag gaat, krijg je eerst een opleiding van twee dagen.  

Wat verwachten we van een fietsdocent: 

FIETSFEESTJAAR 2016: Afdeling Groningen 40 jaar!

Geplaatst op:
23-01-2016

Vorig jaar vierde de landelijke Fietsersbond het feit dat ze toen 40 jaar bestond. Onze Afdeling Groningen is één jaar later opgericht. Daarmee is 2016 dus òns jubileumjaar. Wij merken tot ons genoegen dat 2016 ook al door andere partijen als feestelijk fietsjaar wordt beschouwd: